För adoption

KRETAS GATUHUNDAR

Facebook: Kretas gatuhundar, Grekland mejl: info@gatuhundar.se

För adoption

Linda Lucas gamla hundgård ska stängas oktober 2017 och dessa hundar är i stort behov att komma därifrån, då inga hundar kommer få finnas kvar där efter stägning.

 

Dessa hundar har pass, idmärkta, är testade, vaccinerade, chippade, ohyrebehandlade och avmaskade. Vi hjälper till med resa till Arlanda av dessa hundar ifall du inte har möjlighet att hämta din hund själv. Du kan se aktuella hundar i detta album "söker akut ett hem"

 

Vid intresse fyll i vår intresseanmälan

Går du i tankarna att skaffa en hund? Vad kan vara bättre att ge hem till en hund som verkligen behöver ett hem. Tyvärr är det en del som har fördomar mot sjukdomar etc. av gatuhundar, men vi som hjälpt dessa Kreta hundar i väldigt många år och träffar dem dagligen skulle sagt tvärtom, de är i regel väldigt friska och inte t ex. sönderavlade som många andra hundar tyvärr är idag. De grekiska hundarnas kännetecken är oftast även att de är väldigt sociala och otroligt tacksamma och kärleksfulla. Har man en gång adopterat en grek, så kan man oftast inte tänka sig något annat sen.

 

Det finns flera som aktivt hjälper gatuhundarna på Kreta och de hjälper till att göra din önskade hund resklar, men du åker oftast själv ner till Kreta och hämtar din hund. En del ställen har bekanta som kan hjälpa att ta hunden till Sverige. Kolla med det ställe du hittat en hund hos vad som gäller. Om du vill adoptera, så är denna text läsvärd "Tips och råd att ta hand om en gatuhund".

 

Är du verksam på Kreta och vill synas här på hemsidan kontakta oss på info@gatuhundar.se eller ring 070-4022480

 

Kaina hundgård (Linda Lucas gamla)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kostnad

Vi tar bara ut en självkostnad för dessa hundar. Vi har räknat på ett snitt, då varje flyg blir olika så är ett snittpris lättare så man vet vad det kommer hamna på. Vi har även sänkt äldre hundar, dessa har en överlåtelse lägre än vad det kostar att få dem till Sverige. Dessa hundar kan oftast inte försäkras på samma villkor som övriga hundar, samt kan komma att kräva extra insatser i form av vård och vi vill verkligen att även dessa hundar ska få ett hem. Skulle vi av någon anledning vara förhindrade att ta en bokad hund till Sverige, återbetalas mottaget belopp till inbetalaren.

 

0 - 5 år 4500 kr

5 - 8 år 2500 kr

8 - 500 kr

 

 

Ingerd Öhman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Souda hundgård

Ingegerd Öhman är en svensk pensionär som flyttat till Chania och hjälper hundar och katter. Har ca 10 hundar hemma hos sig som letar hem. Hennes hundar kan ni se på hennes facebook sida eller kontakta henne på mejl: ingegerdohman@hotmail.com eller telefonnummer: +30 697 036 4331.

 

Souda hundgård drivs nu främst av Eliabeth Iliakis i staden Souda. Hemsida www.soudashelter.org/ Fackebook The Souda Shelter Project.