För adoption

KRETAS GATUHUNDAR

För adoption

Går du i tankarna att skaffa en hund? Vad kan vara bättre att ge hem till en hund som verkligen behöver ett hem. Tyvärr är det en del som har fördomar mot sjukdomar etc. av gatuhundar, men vi som hjälpt dessa Kreta hundar i väldigt många år och träffar dem dagligen skulle sagt tvärtom, de är i regel väldigt friska och inte t ex. sönderavlade som många andra hundar tyvärr är idag. De grekiska hundarnas kännetecken är oftast även att de är väldigt sociala och otroligt tacksamma och kärleksfulla. Har man en gång adopterat en grek, så kan man oftast inte tänka sig något annat sen. Läsvärd text om att ta hand om en gatuhund hittar du här >

Facebook: Kretas gatuhundar, Grekland mejl: info@gatuhundar.se

Man betalar bara en självkostnad för dessa hundar och ordnar med flyget själv. Du måste själv resa med din/ dina hundar. Vi har samlat all nödvädig information under vår sida "införsel till Sverige" där du hittar de flesta svaren och vilka flyg som tar hund m.m. Dessa ställen vi nämner här, hjälper till att få din hund resklar.

 

Sedan 2008 har vi aktivt hjälpt en hundgård i bergsbyn Kaina. Kommunen tog över hundgården under slutet på 2016 och dessa hundar är nu i stort behov av hem då denna hundgård ska stängas under 2017.

 

Kommunens alla hundar kan ni se i vårt album på Facebook >

 

 

Det finns flertal ställen som hjälper gatuhundar på Kreta, här är några fler.

 

 

Souda hundgård Ingegerd Öhman

 

 

 

 

 

 

 

 

Souda hundgård drivs nu främst av Eliabeth Iliakis i staden Souda. Hemsida www.soudashelter.org/ Fackebook The Souda Shelter Project.

Ingegerd är en svensk pensionär som bor i Chania och hjälper gatuhundar. Några av hennes hundar kan du se på hennes facebook sida >