För adoption

Det finns många hundar på Kreta som behöver ett hem. Flera personer hjälper hundarna på plats, men det är långt ifrån tillräckligt. Om du vill adoptera en hund från Kreta så kan du se några av hundarna som letar hem i vårt album (letar kärleksfulla hem, finns på Kreta) på vår facebook sida Kretas gatuhundar, Grekland.

 

Vid intresse av att adoptera och allmänna frågor kring adoption vänligen ring 070-40 22 480 så berättar vi mer. Pratar svenska. Vi hjälper till att få hundarna helt resklara med vacciner, pass etc. och kör dem till flygplatsen. Om du har mer specifika frågor om någon speciell hund är det lättast att du mejlar till Rena på renaterezaki@hotmail.com, skriv på engelska. Man betalar bara en självkostnad för dessa hundar.

 

Genom att adoptera en hund från oss godkänner du våra krav och garantier.

 

Det som främst kännetecknar en Grekisk hund är att de är väldigt trevliga och sociala hundar och väldigt mjuka och lyhörda till sättet.

Detta troligtvis p.g.a. att de främst lever i byar och städer och det är de som charmar flest som får mat och kan överleva. Dessa hundar förökar sig sen i sin tur och den sociala genen går vidare. Dessa hundar är ofta även väldigt friska och ej sönderavlade som tyvärr många renrasiga hundar är idag. Finns många fördelar att välja en grekisk hund och har man en gång tagit hand om en är det svårt att välja någon. Dessutom ger de så otroligt mycket kärlek och tacksamhet.

 

Om du vill eller har tagit hand om en gatuhund kan det vara lite saker som är bra att känna till, då det inte är som att ta hand om en svensk hund. Vi har samlat lite tips och råd här "Att ta hand om en grekisk gatuhund". (Uppdateras, kommer inom kort)